Cupcakes
Bakade helt fantastiska bär/chokladcupcakes till jaktlaget och Elin i onsdags.
100 g smör
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl ekologisk mjölk 3%
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 nypa salt
Blandade bär och choklad efter smak
1 Sätt ugnen på 200/225 grader beroende på storlek
2 Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst
3 Rör ner smör och mjölk
4 Blanda och rör ner vetemjöl, bakpulver och salt
5 Hacka chockladen och vid behov även bären. Rör ner i smeten. (Här kan man ta lite på känn. Jag brukar röra i rätt mycket gott.)
6 Placera ut muffinsformar på en plåt (helst muffinsplåt så att de behåller formen under gräddning)
7 Grädda i 10-15 minuter beroende på hur mycket innehåll du har i #5. Muffinsarna blir aldrig helt torra, men det är inte heller meningen.
Frosting:
60 g mjukt smör
300 g florsocker
2 tsk vaniljsocker
100 g Philadelphiaost
Några droppar valfrikaramellfärg
Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt. Vispa i Philadelphiaosten. Färga glasyren i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit. Bred eller spritsa på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor.
Tips! Använd en halv citron vardera i muffinsen och frostingen, kan bli lite mäktigt annars!
Fint som snus!